Jedna Blokovska ‘Kipa  je rep sastav iz novobeogradskih blokova


jbk bez dinara

Za sve koji ne znaju Jedna Blokovska ‘Kipa  je rep sastav iz novobeogradskih blokova, nastala 3. januara 2007 godine. JBK su na početku činila 2 člana Jach (Nikola Birač) i Ćofo (Filip Laštro). Njih dvojica su snimili svoj prvi album pod nazivom ‘Bez Dinara‘  koji je sniman u studijima ‘Krik’ i  ‘Moj golub’  na kome gostuju neki manje poznati reperi: Ivan Rakić (Raka), Igor Belaćević (Dragon)…

Nakon završetka i objavljivanja albuma JBK nastavlja sa snimanjem i objavljivanje svojih pesama, a njima se pridružuje i treći član Vojin Milić (Voja).  2012-te godine Jach izdaje svoj solo album ‘Sam Biraš Kako Živiš’. Na njemu se nalaze neki od poznatih ljudi u repu Flame, LMR, Mihilow… Ceo album je rađen u Flame Audio Studio-u. Na albumu se nalazi 12 pesama koje opisuju život u bloku, stanje u državi, o ljubavi i muzici. U sklopu 12 pesama izbačen je i spot za pesmu  ‘Ne znam dokle‘ sa LMR-om. Pored albuma ‘Jach’ izbacuje i solo stvari.

U pripremi je album ‘Jach’ i ‘Voja’ koji bi trebao da izađe naredne godine.  Album će nositi ime “Pod Punom Erekcijom”.  Na jutjubu se nalazi pesma kao najava za novi album  “Zauvek ću biti mlad”.