Nakon šest godina, najveće takmičenje ekstremnih sportova u Srbiji seli se iz skejt parka na beogradske ulice. Razloga za ovu odluku je mnogo, a iz kluba ekstremnih sporotva JC koji je organizator manifestacije, kao osnovne razloge navode povratak korenima s obzirom da su skejt, BMX i roleri ulični sportovi, a sa druge strane i to što stanje sprava u skejt parku više ne odgovara potrebama ovog događaja.

WOB je nastao na ulici i svih ovih godina želimo da ga vratimo na street!

– Slaviša Živković, organizator

Pre osam godina nekolicina vozača rolera, predvđena Živkovićem, koji je ujedno jedan od naših najboljih roleraša, organizovala je prvi Winner of Belgrade – ulično takmičenje za rolere. Kada ja napravljen, skejt park na Ušću postao je dom WOB festivala, a osim rolera, uključio je i ostale srodne ekstremne sportove. Iz godine u godinu je rastao, a svakog avgusta između 100 i 130 vozača iz svih krajeva sveta borilo se za titulu Pobednika Beograda.

A kako vi silazite niz stepenice?© Vojislav Vujanić

 – Pre dve godine napravljeno je prvo mesto koje odgovara potrebama sva tri sporta – to je Skate Plaza Gazela. To isto mesto vozači sređuju od nastanka i ove godine konačno može da zadovolji potrebe festivala Winner of Belgrade. Real street je veoma cenjena grana sportova i svi vozači koji ga voze zaslužuju veliki respect. Ulica je jedan beskrajan skejt park – kaže Živković.

U nameri da se WOB vrati na ulicu, od pre nekoliko godina praksa je da se organizuje WOB Street Battle na kome vozači demonstriraju svoje veštine na gradskim ulicama, pozivajući pritom prolaznike da dođu na glavno dešavanje.

Beograd je, po rečima mnogih stranih vozača, jedan od najboljih gradova sveta za real street vožnju.

– Ima dosta mogućnosti pre svega za profesionalne vozače, dok početnici uz dobru volju jako brzo mogu dostići bolji nivo vožnje – kaže Slaviša.

I reakcije prolaznika su odlične, jer retko ko ostane ravnodušan na fantastične trikove i skokove usred grada.

– Nismo navikli na pozitivne komentare, ali u poslednje vreme ljudi sve bolje reaguju na uličnu vožnju. Sa druge strane i vozači vode malo više računa o izboru mesta za vožnju, izbegavaju da nekom smetaju već se prilagođavaju sredini – objašnjava Živković.

Kako je izgledala ulična vožnja prošle godine pogledajte u videu ispod

Šta me čeka na Winner of Belgrade 2015?

I ove godine, WOB tradicionalno počinje Street Battle-om koji će se održati 28. avgusta na potezu od Trga Republike do Vukovog spomenika. Pravila nema, cilj je samo raditi trikove i podići sopstveni nivo vožnje koristeći ulične “elemente”. Sudije će imati odrešene ruke da džeparcem časte sve one koji se budu trudili oko cilja ovog session-a.

Više informacija na: WOB Street Battle 2015

Dobra zabava se tu ne završava, pa će uveče u klubu KPTM biti održan WOB Pre-Party na kome će publiku zabaviti dve neverovatne party ekipe: Бегефанк (DJ BKO & Bege Fank) + DJANS (Vojke Djans & Goldfinger Djans)

U subotu 29. avgusta svi putevi vodiće u Skate Plazu Gazela koja se nalazi na Savskom keju sa gradske strane ispod mosta Gazela gde će se održati Winner of Belgrade takmičenje.

Vozači mogu da očekuju ono sto su pravili drugi vozači za vožnju. Park se godinama gradi kako bi bio  prilagođen potrebama vožnje. Svi elementi su popravljeni, a tu su i neki novi spotovi koji su idealni za svakodnevnu vožnju.

– Slaviša Živković

Ovde je sve moguće, očekujte najluđe trikove koji će vas ostaviti bez daha, jer se WOB takmičari vode onom starom “Go Big or Go Home”.

Više informacija na: Winner of Belgrade 2015

A dok se vozači budu nadmetali i prkosili gravitaciji, uživaćemo i u liričkim obračunima jer će se održati “My Skilzz” Rap Battles na kome će se 10 repera jakim A Capella rimama boriti u 1 na 1 duelima.

Više inforamcija na: “My Skillz” Rap Battles

Kako je WOB uvek bio u work hard, party hard fazonu, sledi i odličan after party u klubu KPTM, na kome će nastupiti Mystic Stylez ekipa Jackie Dagger i Feloneezy kao i DJ Flip.

Više inforamcija na: Winner of Belgrade Open Air Party Jackie Dagger // Feloneezy // DJ Flip //

Winner of Belgrade se tu ne oprašta od svojih takmičara i fanova. Nedelja je rezervisana za WOB Final touch na kome će zapravo biti izabrani Pobednici Beograda.

Više informacija na: WOB Final Touch

 

Za više informacija pratite Facebook stranicu: Winner of Belgrade.