Prvi Srpski gej Reper? Šta vi mislite o ovome?

Damjan Loš izazvao burne reakcije pesmom „Ne diraj mi fegete“, u kojoj peva o homoseksualcima.

Damjan Loš

Damjan Loš, a za neke je i dobar

I to dočekasmo.
Prvim srpski gej reper, Damjan Loš, snimio je nedavno spot za pesmu „Ne diraj mi fegete“ (feget je sinonim za geja u američkom slengu, prim. aut.), i odmah izazvao mnogo burnih reakcija. Kolege Ognjen Janković i Gru su ga dočekali na nož, dok se Đus raduje svežoj krvi na srpskoj muzičkoj sceni.

[featured-video-plus]

– Ideju se rodila 2010. na prvom i jedinom uspešnom Prajdu u Beogradu, kad sam dobio veliki nalet adrenalina. Osetio sam lično oslobođenje i duh zajedništva, i to je uticalo da Damjan Loš, moj alter ego, počne da se probija i bori za sebe! Dakle, probijam sam sebe.

Međutim, pomaže mi i još mnogo raznih fenomenalnih ljudi – otkrio je Damjan u intervjuu za portal Gayecho.com.

Mladi reper odustao je od operskog pevanja kako bi se posvetio novom pravcu u hip-hopu. Student je svetske književnosti, batalio je kik-boks zbog muzike, i ne pogađaju ga zlobni komentari na račun njegovog seksualnog opredeljenja.

– Nemaju o čemu da pišu, a treba im tiraž! Eto, Milan Stanković i ja smo baš skoro, na svadbi Nikole Burovca, pričali kako te ne ostavljaju na miru čak i kad se oženiš u crkvi. Što se mene tiče, nek pričaju šta hoće – kazao je u pomenutom intervjuu.

(M. D. – LJ. R.)

Ne diraj mi fegete

Mama, ja nisam bolestan,mama, ja sam sasvim normalan.Brate, nemo’ da te sram pred ortacima,jer ja se ne krijem po podrumima i budžacima.Nemoj da ti je frka, taj što mrzi pedere na svoje ortake drka.Nemoj da mi dirašfegete, male,tek punoletne,zdrave, zekonjemoje…

Ivan Ivanović Đus: Krajnje je vreme za gej repera

– Nisam čuo za kolegu, ali krajnje vreme je bilo da se pojavi jedan gej reper u Srbiji. Mnogo mojih kolega u svojim pesmama tvrde da su opaki, a nije baš tako.

Dalibor Andonov Gru: Nije to za Srbiju

– Verovatno je trebalo da gradi inostranu karijeru kad već peva takvu pesmu. Jedino bi tako bio jedinstven. Jednostavno, ne interesuje me o čemu momak repuje.

Ognjen Janković: Čist idiotizam

– Nisam čuo za čoveka. Moguće je da momak samo pravi parodiju i želi da se probije kao Boki 13. Idiotizam! Kad budete imali neku ozbiljniju temu o kojoj želite da pričamo, slobodno me pozovite.

Izvor: http://www.kurir-info.rs