Hip hop. Moda. Jedinstven stil.

Kad smo bili manji, većina nas je uočavala upadljive momke u širokim, dosta spuštenim teksas farmerkama, hokejaškim dresovima ili dugačkim majicama skoro do kolena, skejterkama i ravnim kačketima koji su se nosili sa strane. Prva stvar koja nam je prolazila kroz glavu je bila: “Jao, ovo je reper“.

hip hop moda

Danas su se stvari drastično promenile, naročito kada ste u takvom okruženju ili se nalazite u tom svetu.

Farmerke i pantalone više nisu “in” ako su toliko široke, ali su i dalje spuštene. Isto važi i za majice, gde se čak i u poslednje vreme jako često nose opuštenije i duže majice na bratele. Jedino su ravni kačketi ostali nepromenjen modni detalj, s stim što ih svako nosi kako mu odgovara ili lepše stoji.

hip+hop style

Devojke su počele slobodnije da nose odevne predmete u ovom stilu, što je do pre par godina bilo neobično i pomalo i sramotno za populaciju u Srbiji jer ljudima na ulici bilo iz nepoznatih razloga čudno da devojka nosi ravan kačket ili spuštene pantalone.

Hip hop

Međutim, danas se pravi jedna velika greška jer se  takozvani “SWAG poistovećuje sa Hip Hop-om. Podeliću sa vama neko svoje mišljenje o tome, ali slobodno možete reći da nisam u pravu. Možda je  “SWAG” marketinški trik koji je trenutno IN da bi počeli uspešnije da se prodaju neki “kul” odevni   predmeti poput koledž jakni, patika Air force, Air Jordan, Nike dunk, Vans, kapi sa ćubicama, ravnih naočara, majici sa natpisima, neobičnog nakita…. I sve to uz određenu reklamu i grimase i prepoznatljive izraze lica.

hip hop moda

Takozvana Hip Hop moda o kojoj je reč, ne treba da izgubi svoj smer, jer su počeli svašta da prave od nje, zato se trudimo da je koliko toliko sačuvamo, svako u svom stilu i na svoj način.

[ratings]