Legendarni MC iz Broklyn-a nastupiće po prvi put

u Beogradu 19. Decembra u klubu “Parlament”

jeru damaja

Jeru The Damaja je inače autor  Hip Hop klasika “The Sun Rises in the East“. Jeru je svoju karijeru započeo još kao klinac 80’tih godina repujući po istočnim četvrtima Njujorka.

jeru

Po prvi put zvanično se pojavljuje 1992. na Gang Starr-ovom albumu “Daily Operation” kao gost na traci I’m the man. Dve godine kasnije izbacuje svoj prvi album, koji je proglašen za HipHop klasik i koji je uvršten u najboljih 100 HipHop albuma svih vremenaDJ Premier – ova produkcija i Jeru-ovo umeće na mikrofonu učinili su ovaj album klasikom, sa kojeg se izdvajaju hitovi kao što su Come Clean, Cant stop the prophet i Da Bichez. Tokom svoje više decenijske karijere nastupao je širom sveta i saradjivao sa najvećim imenima muzičke industrije kao što su Dj Premier, Guru, Groove Armada, Dj Cut Killer, Dj Honda. Semplovali su ga Chemical Brothersi u svojoj pesmi Rize up. Wrath of the math naziv je sledećeg albuma koji izlazi 1996. i beleži veliki uspeh, stvari koje se izdvajaju su “Ya Playin’ Yaself“, “One Day“, “Me or the Papes“,

jeru-1

The Bullshit“. Hereoes 4 hire, Divine Design i Still Rising nazivi su Jeru-ovih albuma koji su izašli u periodu od 1999. do 2007. a veliki uspeh beleže stvari kao što su “99.9 Pa Cent”, “Verbal Battle”, “Black Love” “War”, “Rap Wars”, “Rasta Powers” “The Crack”. Početkom 2014, Jeru izdaje novi album koji je najavio singlom Solar Flares. U Beograd dolazi po prvi put na radost mnogobrojnih Hip-Hop fanova.

Nastupaće u klubu Parlament  u Beogradu 19.12. 2013. sa početkom u 23 h.

FACEBOOK EVENT

Sve informacije vezane za koncert kao i za prodaju ulaznica možete potražitina  stranici : Just Classix