Predstojećeg vikenda naši najbolji brejkeri Miroslav Balog – Goofy i Nemanja Mihajlović – Padre nastupiće na najvećem brejk takmičenju ikada održanom u našoj regiji. Zagreb će biti domaćin Red Bull BC One Eastern European finala, a pobednik će se plasirati na svetsko finale koje se održava u Parizu.

B-Boy Goofy and B-boy Padre - Lifestyle

U subotu 13. SeptembraZagreb će biti domaćin najboljim brejkerima iz istočne Evrope na Red Bull BC One Eastern European finalu. Među 17 b-boyeva koji će se boriti za plasman na svetsko finale koje će biti održano u Parizu, nalaze se i dva predstavnika Srbije, Nemanja Mihajlović poznatiji kao Padre i Miroslav Balog aka Goofy.

Padre je do regionalnog finala stigao pobedom na kvalifikacionom takmičenju održanom u martu u SKC-u, dok je Goofy dobio specijalnu pozivnicu za učešće, kao brejker koji je ostavio jak utisak na žiri na prošlogodišnjem Red Bull BC One regionalnom finalu održanom u Kijevu u Ukrajni. Ovim je Srbija postala jedina zemlja sa dva predstavnika na takmičenju u Zagrebu.

Brejkerima neće biti ni malo lako, jer će biti pod budnim okom svetskog prvaka Hong 10 kao i Lamine jednog od najistaknutijih brejkera francuske scene i ruskog B-Boy velikana Yan the Shrimp-a koji će se nalaziti u žiriju. Oni će ocenjivati pokrete, veštine, ritam, usklađenost, čistoću i povezanost pokreta, a pobedniku takmičenja će uručiti pozivnicu za nastup na svetskom finalu ovog takmičenja.

Sve informacije o takmičenju i b-boyevima koji će nastupiti u subotu potražite nawww.redbullbcone.com 

O Red Bull BC One-u:

Red Bull BC one je najveće svetsko 1na1 B_Boy takmičenje, u okviru koga se tokom godine širom sveta organizuje preko 90 Cyphera sa ciljem da se dobiju najbolji predstavnici zemalja učesnica. Sa Cyphera put vodi na jedno od šest regionalnih finala i to u Severnoj Americi, Južnoj Americi, Bliskom Istoku i Africi, Istočnoj Evropi, Zapadnoj Evropi i azisko-pacifičkoj regiji. Pobednicima regionalnih finala se na plesnom podijumu u finalu pridružuje još 10 najboljih svetskih B-Boyeva koji dolaze sa specijalnim pozivnicama za nastup na najprestižnijem brejk takmičenju u svetu. Takmičenje putem live stream-a prate milioni ljudi širom sveta.