Padre pobednik Red Bull BC One Serbia Cypher-a

Red Bull BC One Serbia
Predrag Vuckovic

Bboy Padre (Yugoslavian Bboys) predstavljaće Srbiju na istočno evropskom finalu u Hrvatskoj.

Nakon što je prošle godine izgubio u finalu Nemanja Mihajlović poznatiji kao B-boy Padre je neposredno pred ovogodišnji event rekao kako mu ne pada na pamet da opet bude drugi. I zaista je dao sve od sebe da ispuni svoju reč, te je nakon trijumfa nad Boxerom obezbedio sebi titulu najboljeg brejkera u Srbiji.

Za drugo izdanje Red Bull BC One Serbia Cypher-a prijavilo se nešto više od 70 B-boyeva i B-girlsica, a konkurencija je bila toliko jaka da su sudije odmah na startu morale da promene pravila i umesto 16, u finalne krugove takmičenje puste 17 brejkera. Halu Studentskog kulturnog centra do poslednjeg mesta popunilo je oko 600 fanova koji nisu štedeli ni glasove ni dlanove kako bi podržali svoje favorite.

Red Bull BC One Serbia

Predrag Vuckovic

Prvi betl bio je specifičan zbog toga što smo gledali trojicu brejkera Storyja, Adama i Boxera koji je bio bolji i otišao dalje u četvrtfinale. Još jedno iznenađenje na startu takmičenja bio je betl Padreta i Nezooba, koji su važili za velike favorite pa smo praktično gledali finale pre finala iz kog je Padre otišao dalje.

Kako su se betlovi ređali, uzbuđenje u hali je raslo, ali i na samom podijumu, pa sudijama nije bilo lako da odluče ko prolazi u naredni krug takmičenja. U prvom polufinalu nadigravanje Boxera i Lexa imalo je čak četiri runde, a Boxer je izborio mesto prvog finaliste. Drugi polufinalni betl bio je između Padreta i Đanija, a Padre kao i prošle godine ulazi u finale.

Atmosfera nabijena dobrim raspoloženjem, publika koja u transu navija za svog favorita i Padre i Boxer koji su poslednje atome snage ostavili na podijumu – su ukratko opis finala. Nekoliko minuta neizvesnosti i sudijska trojka u sastavu Bursa (Srbija), Cico (Italija) i Menno (Holandija) proglasili su Padreta pobednikom.

– U finalu, drugi ulaz je bio presudni momenat, DJ je pustio dobru pesmu, pukao me je adreanilin i to je bilo to. Nisam više osećao ni umor, mada sam se u polufinalu pitao kako ću izgurati finale – rekao je Nemanja Mihajlović, poznatiji kao Padre.

On će uz B-boy Goofyja koji je prošlogodišnji pobednik i koji je osvojio wild card predstavljati Srbiju na istočno evropskim kvalifikacijama u Hrvatskoj. Ono što je zanimljivo je da su se baš Padre i Goofy prošle godine našli u finalu.

 

Red Bull BC One Cypher in Belgrade, Serbia on March 28, 2014.

Predrag Vuckovic

– B-boy scena je zapravo dobra, dok smo radili workshop nisam uspeo baš sve dobro da ih ocenim. Neki od takmičara su pokušavali da budu ono što nisu, radili su trikove koje nisu znali i izgubili su na dinamičnosti. Padre je pobedio zbog toga što je imao najviše iskustva. Iskreno meni je najbolji betl bio između njega i Nezooba, šteta što je Nezoob ispao, dobar je brejker – rekao je Cico.

Red Bull BC One Cypher in Belgrade, Serbia on March 28, 2014.

 Predrag Vuckovic

U pauzama između polufinala i finala publiku su zabavljali bitbokser Igor Srećković SickPrime i fristajl fudbaler Nikola Đota Milošević, ali i B-boy Goofy. Domaćin drugog Red Bull BC One Serbia Cypher-a bio je reper Ajs Nigrutin. Na kraju svih 600 posetilaca kao i brejkeri, otišli su sa odličnim utiscima, a sigurni smo da će se ovaj Red Bull BC One Cypher još dugo prepričavati.

takodje vec je izasao i prvi snimak, i to finale, pa pogledajte.

[featured-video-plus]

First appeared on Hiphoplife.rs