U petak, 12. decembra, u Mikser House stižu energični splićani TBF (The Beat Fleet), sastav koji se od svog nastanka nametnuo jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Kao domaća podrška, pred beogradskom publikom nastupa “Iskaz” koji će upotpuniti savamalsko hip hop veče.

The Beat Fleet ili skraćeno TBF je sastav nastao 1990. godine u Splitu. Grupa je započela kao standarni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvila sopstveni muzički izraz.

Prepoznatljivi su po društveno angažovanim tekstovima pesama, video spotovima koji su uvek koncipirani kao kratki filmovi i originalnim nastupima.

Svoj karijeru su, bez skoro ikakvog muzičkog predznanja, započeli tako što su u kućnoj produkciji 1992. godine snimili tri pesme koje su plasirali po lokalnim radio stanicama. Nakon toga su počeli da nastupaju uživo sa pratećim bendom. Time su se približili publici i pokazali što žele i mogu.

Prvi album “Ping-pong (Umjetnost zdravog đira)” izašao je 1997. godine. Smatraju ih prvim uspešnim sastavom iz Hrvatske koji kombinuje rap i hip hop s rockom, funkom, soulom i reggae muzikom.

Bend čini šest talentovanih Splićana: Mladen Badovinac (vokal), Luka Barbić (vokal, klavijature, sampler, programiranje), Aleksandar Antić (vokal, scratch, programiranje), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikša Mandalinić (električna gitara) i Jan Ivelić (bubanj).

// Detour je electro-acoustic pop atrakcija iz Zagreba, sastav koji je nedavno objavio svoj treći studijski album “A što ak’ ja…”.

Zagrebačku electro-acoustic pop skupinu Detour predvođenu Nenadom Borgudanom, uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, čine još: Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Do 2006. grupa je delovala pod imenom Yammat da bi nakon toga nastavila s imenom koje je danas prepoznatljivo među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro- akustičnog pop zvuka.

Zadnje dve godine pesme Detoura su neizostavni sadržaj radio stanica, a kontinuirano su se pri vrhu nalazile pesme ‘Srce veliko’, i ništa manje zapaženi ‘Snijeg’ i ‘Daleko’ dok sličnu ‘sudbinu’ deli i njihov aktuelni singl ‘Plešem sama’.

Njihova popularnost skriva se upravo u činjenici da su pesme koje predstavljaju publici toliko radiofonične, jednostavne, pitke, posebne, originalne i šarmantne da nakon prvog slušanja izmamljuju želju da ih slušamo non stop, a kroz vreme svojim aranžmanima i produkcijom uvek ostaju sveže i aktuelne.

// Iskaz kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem četiri studijska albuma: Natio (2006), Teorija Haosa (2008), zatim Eros (2011) i Tanatos (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa. Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija.

Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.
www.iskaz.net

Karte za koncert možete nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tixa po ceni od 700 dinara u pretrpodaji. Cena karti će od 1. decembra biti 900 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 1000 dinara.

FACEBOOK EVENT