– Juice, Prti Bee Gee, THCF i još mnogo drugih izvođača na dvodnevnom festivalu hip hop kulture –  

                                                                            

Festival hip hop kulture Belgrade Jam biće održan u petak i subotu, četvrtog i petog septembra, u Domu omladine Beograda i KPTM-u, u organizaciji Route 011. Zbog neizvesnih vremenskih prilika, organizatori su odlučili da promene lokaciju i dešavanja premeste u zatvoreni prostor, ali su zato pružili ljubiteljima hip hopa mogućnost da dva dana uživaju u muzici, grafitima, fristajlu, brejkdensu i stritdensu.

Centralni događaj festivala biće osmočasovni muzički program, koji će početi u subotu u 20 časova u Domu omladine Beograda (sala Amerikana). Tako će, u danu u kojem košarkaška reprezentacija Srbije igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, tvorci himne „orlova“, THCF, izvesti tu pesmu i druge svoje hitove.

„Dođite na najveći festival pravog hip hopa u Srbiji, da kidamo zajedno i nove i stare hitove THCF-a. Ne propustite priliku da čujete THCF uživo jer je ovo verovatno poslednji nastup u Beogradu do dugo planiranog velikog beogradskog koncerta. Vidimo se petog u Domu omladine. THCF je više od repa.“

Na sceni će se, među zvezdama večeri, naći i Juice, koji je nedavno objavio novi album Hiphopium 3.

„Brate mili, dođi u Dom omladine. Čekamo te tamo. Biće mnogo repera… Biće mi jako zanimljivo da se pojavim i vidim glave.“

 

Takođe, u subotu će posetioci festivala moći da vide Prti Bee Gee, koji uveliko spremaju peti studijski album, pod imenom Petarda. I oni pozivaju ljubitelje hip hopa da im se pridruže.

„Ko ne bude došao, imaće problem, na rep festival Beogradski džem.“  

Pored THCF, Juice-a i Prti Bee Gee-a, nastupiće i Fox i Belleti, Bvana i Lider, Smoke Mardeljano, Arafat & Black Ring Crew, Sick Touch, Goldie & Stambola (CSS), Lekr LTDFM, Cyam, MC Rima i Surreal, kao i specijalni gosti Marlon Brutal, Kurtoazija, Gazda Paja i Cjofo MC. A, za DJ pultom će se smenjivati Rokam, Mrki, Coldie, Papa Zho i Choda O.


Pre muzičkog programa, u subotu, u Domu omladine Beograda, od 16 do 18 časova, biće održan AllStyle Battle, takmičenja u brejkdensu i stritdensu. Od 18 do 20 časova je na programu Masters Of Freestyle – MC Challenge, takmičenje u fristajlu.

Dan ranije, u petak, 4. septembra, od 15 do 21 čas, uz besplatan ulaz, u KPTM-u će biti organizovan  Graffiti Jam, događaj na kojem će učestvovati renomirani crtači i nove nade. Tema njihovih radova će biti Beograd (011).

Ulaznice za subotnji program festivala Belgrade Jam, po ceni od 400 dinara, mogu da se kupe na svim prodajnim mestima DD Tickets-a. Cena karte na ulazu, do 20 časova, iznosiće 400 dinara, a posle toga 600 dinara.

belgrade jam