FIL TILEN NADMUDRIO TONČIJA HULJIĆA U SPOTU “ŽIGOLO”?

Zagreb – Poznati hip hop umetnik Fil Tilen izazvao je ogromnu pozornost na području cele regije spojivši glumu, seks i predstavnika hrvatske glazbene industrije Tončija Huljića u spot “Žigolo”, no iza toga postoji cijela druga priča?

U samo nekoliko dana od objavljivanja na YouTubeu, novi singl Fil Tilena pod nazivom “Žigolo” izazvao je pravu internet senzaciju. Činjenica je da je spot pregledan u samo 4 dana unutar 127 zemalja preko 200 tisuća puta, a brojke se podižu svakodnevno. No, iza šokantnosti postoji još zanimljivija priča kako je nastala “saradnja” između hip hop glazbenika i poznatog producenta i pjevača Tončija Huljića..

 

filtilen

“Pesma je pitka i plitka, kako i treba biti po svetskim standardima. Sex prodaje sve, a sam videospot je moj sarkastičan osvrt na trenutno stanje u muzičkoj industriji. Veliki diskografi vrebuju i doslovno svodniče mlade glazbenike za novac. Jedan od vodećih ljudi naše “industrije” je Tonči Huljić. Pozvao sam ga da učestvuje u projektu, iako nije znao o čemu je tačno reč, pristao je. Da je znao, verovatno bi me odbio.

 

unnamedf2

Huljić nije čuo pesmu prije izlaskaniti je znao o kakvom se scenariju radi, tako da sam rizikovao tužbom nakon izlaska u medije. Nakon objave poneo se kao veliki gospodin, nije mu bilo drago, ali to je showbiz. Grotesni likovi, eksplicitne scene, sarkazam i provokacija. To je “Žigolo”. – komentirao je Fil Tilen.

unnamedf3

Osim što trenutno promoviše svoj novi film, Tonči je pronašao vremena da se osvrne na posljednju izjavu. “Pojavio sam se na snimanju, odradio svojih 20 minuta pred kamerom i otišao. Dakle, nisam ni znao kako će sopt izgledati. No, nije mi to ni važno, i da sam znao. Svidela mi se pjesma jer je provokativna.” – kazao je samouvereno Tonči. Kako protumačiti ovu saradnju? Kao dobit na obe strane ili rizik mladog muzičara s neosporivom dozom hrabrosti unutar muzičke scene? Dok javnost kalkulira i važe obe priče, Fil vredno radi na novom videospotu koji će svietlo dana ugledati već u Oktobru ove godine.

[featured-video-plus]