Kad god odem na neku Hip Hop,Rap, Trap zurke uvek se nadam da ću čuti neke davno zaboravljene hitove od nekih mnogo dobrih izvodjača, ali uvek ništa od toga.
Što je najgore od svega pretpostavljam da bi se 80% ljudi trenutnih u nekom od tih klubova gde se organizuju takve žurke ”naložilo” na takve stare stvari.

Pa da počnemo sa takvim hitovima

1. Notorious BIG – Big Poppa

Verovatno Biggie-va najpoznatija pesma koja ima specifičan ritam uz koju može se kvalitetno i mnogo dobro đuskati. Nominovana je za Gremi i često je bila na prvom mestu chart hitova tadašnjice. Slagaćete se sa tim da bi ste voleli da je čujete.

2.Snoop Dogg – Who Am I (What’s My Name)

Po meni jedna od najboljih westside pesama za koje znam i koja je dobra za pravljenje sjajne atmosfere po klubovima, ali nažalost današnji disk džokeji (za one koje ne znaju to je zapravo pun naziv za DJ-a) puštaju neke pesme koje jednostavno nisu kvalitetne ali se opet masa loži na to. (pričah o tome u prošlom blogu)

3.Naughty By Nature – Hip Hop Hooray

Klasik, jednostavno i kratko rečeno za ovu pesmu koje uglavnom starije generacije odlično znaju. Jedna od pesama za koje ti ne treba volja za đuskanje nego te pesma jednostavno sama “vozi”. Plesači odlično znaju ovu pesmu i jedna je od osnova za ljude koji žele da uđu u malo dublju priču Hip Hop-a

4. Wu Tang Clan – C.R.E.A.M.

CASH RULES EVERITHIN’ AROUND ME, CREAM!
Ova pesma za mene ima sentimentalnu vrednost, jer da nije ove pesme verovatno ne bih se istinski udubio u samu priču repa, a kasnije i Hip Hop-a jer kao klinac sam slušao ovu pesmu (naravno razumejući samo refren pesme) i jednostavno taj zvuk te nekako natera da se samo opustiš i uživaš. Naravno kao i HIP HOP HORRAY, neizostavna stavka za ljude koji žele da uđu u dublju priču naše prelepe kulture. Dobra je za pred kraj žurke da se masa opusti i uživa.

5. Warren G – Regulate ft. Nate Dogg

Verovatno najpopularnija pesma Warren G-ja. Obožavaoci dobre weastcoast,g funk muzike verovatno znaju ovu pesmu napamet u pola noći. Isto jedna od opuštajućih i pevljivih zahvaljajuci neprevaziđenom glasu pokojnog Nate Dogg-a. Dobra je za neki fini, lagani dens.

6. Dr. Dre – Ring Ding Dong

Keep a heads ringin’!
Jedna od meni najlepših pesama koje je Dr. Dre ikada izdao, pesma sa njegovim fantastičnim instrumentalom koja tera ljude da klima glavom i da takvu pesmu ne izbace danima iz glave(za one koji prvi put čuju pesmu) pesma za prave ljubitelje Hip Hop kulture. Može i uz nju lepo da se đuska i da se peva, uživa i čak vodi ljubav (naravno u svojim domovima,ne u klubovima).

7.Cypress Hill – Insane In The Brain

Pesma za pravljenje ludnice u klubu, kafani, kafiću, krčmi, kolima.. Ma gde hoćete. Ritam te jednostavno ponese i jedna od pravih poslastica za plesaće, naravno i za publiku koja gotivi ”Insane” zvuk da klimaju glavom ko ludi ili čak skaču. Reči pesme se veoma lako pamte tako da se može napraviti prava havarija uz ovu pesmu.

Ovo je bio početak zaboravljenih hitova koje bih ja rado voleo da čujem van svoje kuće i slušalica. Tako da DJ-ejevi, dajte malo kvaliteta na vaše kontrolere i još više kvaliteta na vaše gramofone!

FLIPER