Дођите због графика, погледајте спот, послушајте музику, прочитајте књигу и вратите се на тренинг.

 

Част нам је и задовољство да Вас позовемо на изложбу графика Александра Миливојевића Angel-a, специјално урађених за мултимедијални пројекат „Прича 2 вука“ Бошка Ћирковића Шкаба, члана покрета „Београдски синдикат“.

prica dva vuka

Изложба ће, поводом изласка поменуте књиге и ЦД-а, бити свечано отворена у уторак 2. септембра, у 20.30 часова, у просторијама кросфит клуба „Први тим“ (Дунавска 16, Дорћол) и истовремено ће послужити као најбоља могућа премијера овог трокомпонентног издања.

 

Прво са чиме ћете се сусрести је текстуална компонента: на једном месту сабране речи песама последња 4 Шкабова “циклуса“ („Вук“, „Човек“, „Бесконачно“ и најновијег – овом приликом премијерно објављеног, насловног „Прича 2 вука“). Спаковани у форму књиге, одвојени од, код млађе публике популарне, музике форме, дефинитивно лакше савладавају  баријеру између придева и именице у излизаној кованици „улична поезија“.

Музичка компонента „Приче 2 вука“ је пионирски интернационални, боље речено интерсловенски, реп албум. Наиме, комплетну композицију и продукцију музике је одрадио етаблирани словачки битмејкер Смарт, члан групе ДМС из Братиславе. Смарт је направио и избор познатих гостију са словачке реп сцене, који су строфама подвукли братску-међународну природу албума. Микс и мастеринг је изванредно одрадио верзирани Менфо, у ДоброСлав студију у Братислави.

 

Финалну, графичку компоненту (чија ће увеличано одштампана и ручно дорађена форма и бити садржај ове изложбе) чине илустрације Александра Миливојевића Angel-а, Шкабовог дугогодишњег пријатеља, доказаног београдског илустратора и стрип аутора, дугогодишњег арт директора домаћег издања „Playboy“ магазина, светски познатог графити цртача и мајстора тетоважа. Миливојевић је створио 8 фантастичних графичих приказа Шкабових стихова. Узимајући у обзир да је он и аутор свих мотивационих цртежа на зидовима сале „Првог тима“, овај (за неку обичну изложбу необичан) амбијент се сам наметнуо.

 

Да се подвуче мултимедијални каратктер целе вечери, побринуће се и део људи из познатог ваљевског реп колектива Тремендум који делују у оквиру видео продукцијске куће UndergrounsSun. Наиме, они ће присутнима представити и прву видео презентацију Бошковог новог  албума, спот за песму „Човек ујео пса“.

 

Дођите због графика, погледајте спот, послушајте музику, прочитајте књигу и вратите се на тренинг.