Prijavna faza za najveće regionalno takmičenje MC-jeva pod nazivom Red Bull RapLika je završena, a žiri je odabrao finaliste koji će nastupiti na nacionalnim takmičenjima i boriti se za odlazak na regionalno finale u Sarajevo. Prvo u nizu kvalifikacionih takmičenja biće održano u Beogradu u Klubu Fest u Zemunu u utorak 18. aprila sa početkom u 21h.

 

Još jednom je hip hop scena u Srbiji pokazala svoj kvalitet i umeće u bacanju freestyle rima! MC-jevi iz svih gradova u Srbiji prijavili su se za učešće na Red Bull RapLika takmičenju pa odabir finalista nije bio ni malo lak, a samim tim Frenkie, Relja i Grasshoper koji će biti u žiriju 18. aprila u Klubu Fest imaće zahtevan posao prilikom odlučivanja o pobedniku.

 

Osam najboljih MC-jeva koji će nastupiti u utorak pred beogradskom publikom od 21h ugostiće Sajsi MC, a u borbi za odlazak na regionalno finale naći će se: VeB, Samuraj Krek, L. A. F., Lejdi Lerdi, Krajski, Mali Princ Popz, Crazy Rastaman, Antaaa.

 

Za razliku od Red Bull MC Battle-a, pravila takmičenja su izmenjena pa svaki battle traje po dve runde od po 60 sekundi, reperi se smenjuju nakon svake 4 lajne. Prvu rundu kreće prvi na listi, drugu drugi nakon čega sledi glasanje žirija. Dva MC-ja koja stignu do finala dobiće nešto teži zadatak u vidu reči koje moraju da uklope u svoj freestyle. Ukoliko dođe do nerešenog ishoda MC-jevi će imati još jednu rundu od 60 sekundi sa izmenama nakon 4 lajne.

 

Ulaz na dešavanje je 200 dinara, a uz kupljenu kartu gosti dobijaju jedno piće gratis.