Zdravo svima, ja sam Čule.

Ako ste pročitali moj prošli tekst koji se može naći na sajtu pod nazivom „Koje pesme semplovati?“ ovaj tekst možete shvatiti kao nastvak pomenutog.

Da bi vam još više objasnio koje pesme semplovati, evo novih pet primera sa naše scene:

1. Beogradski Sindikat – Nema povlačenja nema predaje

Original pesma: Madness – My Girl

Odličan sempl, kao što vidite dosta je dorađen, tako da je bilo posla oko ovog beat-a. Morate odslušati celu pesmu, jer su uzeti delovi i sa početka i sa kraja pesme, tako da je ovo odličan sempl, jer je imalo dosta toga da se iskoristi. Svaka čast za autora ovog beat-a!

2.  Sick touch – Opstanak

Original pesma: Aerosmith – Amazing

Ubrzan i pitch-ovan sempl. Pitch vam određuje dubinu tonova, da se tako izrazim, može biti dublji ili višlji ton, uglavnom ovo vam je najlakše objašnjeno, kad budemo radili tutorial videćete i sami. Beat je odličan, svaka čast za Vira!

3. THC La Familija – Život nije samo jedan

Original pesma: Dušan Prelević Prele – Balada o penzioneru

Ako ste čuli pesmu vidite da se skoro ne vidi sličnost između sempla i beat-a. To uopšte nije loše ako želite da sakrijete sempl, da ga neko drugi ne bi iskoristio, jer ima i toga.  Tako da ko god je radio odradio je dobar posao. Svaka čast za njega!

4. LUD feat VIP, Struka, Bore (THC La Familija), LoOney – Sekund, Minut, Sat

Original pesma: Toto – Takin’ it back

Svega nekoliko sekundi je iskorišćeno i napravljen je odličan beat. Nisam siguran ko je radio, ali nije imao nešto previše posla, bar što se sempla tiče. Lepo iseckan lup, malo promenjen tempo i eto materijala za odličan beat. Svaka čast autoru istog!

5. Mlata – 33 stil

Original pesma: Krunoslav Slabinac – Lamento

Iseckan je početak sempla. Ovaj beat je odličan primer da bi ste napravili dobar beat sa zvucima stare škole morate upotrebiti i neki stari sempl, što znači neku pesmu pre 90-tih. Žozi Žo je radio ovaj beat tako da sve čestitke za ovakvo kidanje. Svaka čast!

To je bilo to za sad, nadam se da vam se svideo ovaj tekst, ako jeste pritisnite „sviđa mi se“, jer uskoro će biti još jedan ovakav tekst, naravno sa drugačijim primerima, a koliko uskoro zavisi od broja ljudi kojima se svideo ovaj tekst.

Pošaljite ovaj članak vašim prijateljima!

Pozdrav!