Hronicno-neumorni-omot

 

Ovaj album ja lično gledam kao “od svega po malo” i drago mi je da su njegovi tekstovi izvodili razni izvođači iz rokenrol, rege, i hip hop kulture koji su danas postale mogu slobodno reći diskriminisane kulture.

U albumu su razni što poznati, što manje poznati izvodjači iz tih kultura kao sto su  Kruks, Cantwait, Coa(DNK), Wikluh Sky, Nikola Čuturilo, Vodoo Popeye, Hornsman Coyote, Elly Rasta Girl i mnogi drugi.
Milan B. Popović me je za trenutak podsetio na Dušana Kovačevića (ko ne zna ko je on žalim slučaj) kao da je pisao tekst za tačno određenog izvođača, kao što je Dušan Kovačević pisao uloge za tačno određene glumce.
Tekstovi govore o svakodnevnom životu u kom se stalno susrećemo, poteškoće, ljudi oko nas, ljubavi, nekad i sad, svakodnevnim mislima, borbom, želju za životom, postavljanje ciljeva pa i poziv predseniku koji nas čine hronično neumornim jer se svaki dan susrećemo sa tim i svaki dan dajemo sve od sebe da uradimo nešto od našeg života.
Moji favoriti sa albuma su su Burek Sa Radošću u intepretaciji (svima nepoznatog) Kruksa gde je Milan B. Popović opisao dešavanje u pekari i opisao je ljude kakvi su danas i za to moram reći svaka čast kratko, jednostavno i jasno!; Litice koju je izvodio Cantwait gde me je bacilo u totalni haos, u razmišljanje i kao da mi je pesma ulila neku energiju u mom srcu.
Predsedniče – Hornsman Coyote dovoljno je reći : “Dragi gospodine predsedniče!”

Imam pozitivne ocene na ovaj album, bas zbog same realnosti u tekstovima i sto ti tekstovi nose u sebi neku težinu, imaju dušu.
Ja vam lično preporučujem da odslušate album Hronično Neumorni jer Milan B. Popović ima poruku za sve nas.

[viraldownloader id=6611 text=’DOWNLOAD CD1′]


[viraldownloader id=6617 text=’DOWNLOAD CD2′]